យល់ដឹង ៖ ការទទួលទានផ្លែឪឡឹកជារៀងរាល់ថ្ងៃ ពិតជាផ្ដល់គុណសម្បត្តិជាយ៉ាងច្រើនសម្រាប់អ្នក ព្រោះវាជាប្រភេទអាហារ ផ្ដល់ប្រភពថាមពលអាហារូបត្ថម្ភជាពិសេសការទទួលទានទឹកផ្លែឪឡឹកមួយពែង វានឹងផ្តល់ប្រូតេអ៊ីនច្រើនជាង ៣០ក្រាមនិងកាបូអ៊ីដ្រាតដល់ទៅ ១៦ក្រាម រួមទាំងវីតាមីន B-complex និងសារធាតុរ៉ែ ម៉ាញ៉េស្យូម ប៉ូតាស្យូម ស័ង្កសី សេលេញ៉ូមនិងអត្ថប្រយោជន៍ជាច្រើនទៀត។
តើផ្លែផ្លែឪឡឹកនេះមានអត្ថប្រយោជន៍អ្វីខ្លះ?
ខាងក្រោមនេះជាគុណសម្បត្តិសម្រាប់អ្នកដែលទទួលទានផ្លែឪឡឹក៖
១.ផ្លែឪឡឹកពោរពេញដោយ អេឡិចត្រូលីត
ផ្លែឪឡឹកវាមានផ្ទុកនូវសារធាតុអេឡិចត្រូលីតដែលមានសារៈសំខាន់សម្រាប់ការយកកាកសំណល់មេតាបូលីស ដឹកជញ្ជូនសារធាតុចិញ្ចឹមនិងការពារការខ្សោះជាតិទឹក ជាអាហារចម្រុះដែលអាចប្រើប្រាស់បានតាមវិធីផ្សេងៗ ក៏ជាប្រភពដ៏ប្រសើរនៃប៉ូតាស្យូមផងដែរជាងនេះទៅទៀតការទទួលទានវា ខណៈពេលដែលរក្សាគ្រាប់របស់វា សម្រាប់ពេលក្រោយ គឺជាវិធីដ៏ល្អមួយដើម្បីធានាថា អ្នកទទួលបានអត្ថប្រយោជន៍ពីផ្លែឈើប្រភេទនេះ។
២. ផ្លែឪឡឹកសម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មផ្សេងៗ
ឪឡឹកជាអាហារដែលមានរសជាតិផ្អែមមានជាតិជូរ និងស្រស់ស្រាយ សាកសមសម្រាប់រដូវក្ដៅ លើសពីនេះ Lycopene ដែលជាសារធាតុប្រឆាំងមហារីកនិងប្រឆាំងជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ក៏មានច្រើន។
នៅក្នុងផ្លែឪឡឹក មានកាឡូរីត្រឹមតែ ៤៦ កាឡូរី ក្នុងឪឡឹកមួយពែងរួមទាំងមានវីតាមីន A, B6 និងវីតាមីន C ខ្ពស់ផងដែរ ឬសូម្បីតែ Arginine ដែលជួយដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់បានលឿន ក៏ត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងអាហារបំប៉ននេះ។
៣.គ្រាប់ឪឡឹកមានប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ និងមានកាឡូរីទាប
គ្រាប់ឪឡឹកមានជាតិប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់និងមានកាឡូរីទាប ហើយជាការបន្ថែមដ៏ល្អ ចំពោះរបបអាហារដែលមានសុខភាពល្អស្ទើរតែទាំងអស់ ដោយអ្នកអាចញ៉ាំវាដោយចំហុយឬអាំងជាដើម ហើយត្រូវដឹងថាទោះជាតាមវិធីណាក៏ដោយ វាល្អធ្វើសម្រាប់អាហារសម្រន់ពេលរសៀល ដែលផ្ដល់សុខភាពល្អសម្រាប់អ្នក៕
ប្រភព ៖ Trendingposts