ជប៉ុន៖ អ្នកស្រាវជ្រាវរបស់ប្រទេសជប៉ុនបានបង្កើតស្លាបព្រា និងចាន ដែលពឹងផ្អែកលើថាមពលអគ្គិសនីដើម្បីជួយធ្វើឲ្យអាហារមានរសជាតិប្រៃ ឬរសជាតិកាន់ឆ្ងាញ់ជាងមុនដោយមិនចាំបាច់បន្ថែមអំបិលផងដែរ។
ជាក់ស្ដែង អំបិល តែងតែបានជួយឲ្យអាហារមួយចំនួនមានរសជាតិឆ្ងាញ់ប៉ុន្តែវាក៏ជាធាតុផ្សំដ៏.គ្រោះ.ថ្នា.ក់.ផងដែរ ប្រសិនបើការប្រើប្រាស់ច្រើនពេកដែលអាចបណ្ដាលឲ្យមានបញ្ហាសុខភាព.ធ្ង.ន់.ធ្ង.រ ដូចជា.ជំ.ងឺ.លើ.ស.ឈា.ម ជំ.ងឺ.បេះ.ដូ.ង និង.ជំ.ងឺ.ដា.ច់.ស.រ.សៃ.ឈា.ម.ខួ.រ.ក្បា.ល.ជាដើម។ ទន្ទឹមនឹងនេះក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវមកពីសកលវិទ្យាល័យ Meiji និង KirinHoldings បានធ្វើការអស់រយៈពេលច្រើនឆ្នាំមកហើយ សម្រាប់ការបន្ថែមរសជាតិអាហារដោយមិនចាំបាច់ប្រើអំបិល។
តួយ៉ាង ស្លាបព្រា និងចានឆ្លាតវៃនេះមិនចាំបាច់ឲ្យអ្នកប្រើប្រាស់ ត្រូវតភ្ជាប់វាទៅនឹងការផ្គត់ផ្គង់ថាមពលរាល់ពេលប្រើប្រាស់ឡើយខណៈមានថាមពលថ្មសាក។ ហើយពួកវាអាចជួយធ្វើឲ្យអាហារមានរសជាតិប្រៃ១.៥ដង ដែលជាព័ត៌មានដ៏ល្អសម្រាប់អ្នកចូលចិត្តបរិភោគប្រៃ និងស្រលាញ់សុខភាពជាចម្បងផងដែរ។
យ៉ាងណា ផលិតផលនេះ នឹងត្រូវបានហៅឈ្មោះថា Erekisoruto (エレキソルト) និងត្រូវបានគេរំពឹងថា នឹងវាយលុកលើទីផ្សារជប៉ុន នៅដើមឆ្នាំក្រោយ។ចំណែកតម្លៃវិញ មិនទាន់ត្រូវបានចេញផ្សាញជាផ្លូវការទេ៕
ប្រភព: Odditycentral
សូមទស្សនារូបភាពនិងវីដេអូខាងក្រោម៖