តែបៃតងជាភេសជ្ជៈពេញនិយមមួយប្រភេទ ពិសេសសម្រាប់អ្នកដែលមានបញ្ហាផឹកកាហ្វេមិនសូវបាន ហើយងាកមកចាប់ចិត្ដនឹងតែបៃតងជំនួសវិញ។ ម្យ៉ាងទៀតគេយល់ថាតែបៃតងផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ច្រើនដល់សុខភាព ហើយពេលវេលានិយមផឹក ច្រើនតែក្រោយពេលញ៉ាំអាហារថ្ងៃត្រង់ ឬអាចអាហារពេលល្ងាចតែម្ដង។
តើការផឹកតែបៃតងបន្ទាប់ពីញ៉ាំអាហារហើយល្អសម្រាប់សុខភាពដែរទេ?
តែបៃតងជាភេសជ្ជៈដែលផ្ដល់អត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាព ដូចជា ជំនួយខួរក្បាល កាត់បន្ថយហានិភ័យជំងឺបេះដូង មហារីក ឈឺសន្លាក់ មិនត្រឹមតែប៉ុណ្ណោះក៏ជួយឲ្យស្មារតីរឹងមាំផងដែរ ប៉ុន្ដែបញ្ហាចម្បងមួយ គឺថាតែបៃតងមិនស័ក្ដិសមជាភេសជ្ជៈគួរផឹកក្នុងអំឡុងពេលញ៉ាំអាហារ ឬក្រោយពេលញ៉ាំអាហារភ្លាមនោះទេ។
តែបៃតងត្រូវបានរកឃើញមានផ្ទុកចង្កោមសារធាតុ តានីន (Tannins) ជាសមាសធាតុគីមីក្នុងដើម និង ស្លឹករុក្ខជាតិអាចចងក្រង និង ចាប់យកពពួករ៉ែដូចជា រ៉ែដែក រ៉ែទង់ដែង និង រ៉ែក្រូមីញ៉ូម ពីរបបអាហារដែលយើងបានញ៉ាំ ហើយរារាំងការស្រូបរបស់រាងកាយ។
ការសិក្សាបានបង្ហាញថា ការផឹកតែបៃតងក្នុងអំឡុងពេលញ៉ាំអាហារ ឬបន្ទាប់ពីញ៉ាំអាហារភ្លាមៗនឹងបណ្ដាលឲ្យរាងកាយរបស់យើងមិនអាចស្រូបយកជាតិរ៉ែសំខាន់ៗបាននោះទេ ពិសេសរ៉ែជាតិដែកតែម្ដង ប្រសិនបើសុខភាពយើងកំពុងតែខ្វះជាតិដែក គួរតែកុំផឹកតែបៃតងក្នុងអំឡុងពេលនោះអី។ ពេលវេលាល្អបំផុតដែលគួរផឹកតែបៃតង នៅមុនពេលញ៉ាំអាហារ ១ម៉ោងកន្លះ និងក្រោយពេលអាហារ ឲ្យបានយ៉ាងហោច ២ម៉ោង ដើម្បីឲ្យប្រព័ន្ធរំលាយអាចស្រូបយកជាតិរ៉ែសំខាន់ៗទាំងនោះ។ ដូច្នេះបើយើងញ៉ាំអាហារដែលផ្ដោតសំខាន់លើពពួករ៉ែ គួរតែចៀសវាងភេសជ្ជៈប្រភេទនេះ។
តានីនជាសមាសធាតុគីមីដែលរកឃើញមាននៅក្នុងរុក្ខជាតិ ទាំងស្លឹក ទាំងដើម ក្នុងនោះរាប់បញ្ចូលទាំងស្លឹកតែ មិនថា តែខ្មៅឬ តែបៃតងនោះទេដែលមានរសជាតិចត់។ ប្រសិនបើយើងចង់ដឹងពីបរិមាណតានីនមាននៅក្នុងតែច្រើន ឬតិច យើងអាចសម្គាល់ដឹងតាមរយៈរសជាតិរបស់តែ បើរសជាតិចត់ខ្លាំង នោះបរិមាណតានីន ក៏មានច្រើន បើមិនសូវចត់ នោះបរិមាណតានីនគឺមានតិច។
ក្នុងករណីមានសំណួរ ឬមន្ទិលសង្ស័យជុំវិញសុខភាពអ្នក ជម្រើសល្អបំផុត សូមពិគ្រោះ និងប្រឹក្សាយោបល់ផ្ទាល់ជាមួយពេទ្យជំនាញ។ Hello Health Group មិនចេញវេជ្ជបញ្ជា មិនធ្វើរោគវិនិច្ឆ័យ ឬព្យាបាលជូនទេ៕
អត្ថបទផ្ដល់សិទ្ធិដោយ Hello Krupet