ឆាក្តៅ គឺជាម្ហូបដែលកំពុងពេញនិយមនៅអាស៊ី ជាពិសេសនៅប្រទេសយើង ប្រជាជនខ្មែរនិយមធ្វើឆាក្តៅសម្រាប់ទទួលទានជុំក្រុមគ្រួសារ និងនៅតាមពិធីផ្សេងៗ ក៏ដូចជាមានលក់នៅតាមភោជនីយដ្ឋាន។ មុខម្ហូបនេះគឺមានលក្ខណៈមិនពិបាកក្នុងការចម្អិនទេ ហើយអាចប្រើប្រភេទសាច់ទៅតាមចំណង់ចំណូលចិត្តដូចជា ឆាក្តៅសាច់មាន់ ទា សាច់គោ កង្កែប ខ្យង ងាវ ។ល។ ខាងក្រោមនេះ គឺខ្ញុំសូមលើកយករូបមន្ត ឆាក្តៅសាច់មាន់ជាមួយម្រះព្រៅឱ្យឈ្ងុយឆ្ងាញ់មកបង្ហាញមិត្តអ្នកអានទាំងអស់គ្នា។
សូមទស្សនារូបភាពឆាក្តៅទៅតាមប្រភេទសាច់ខាងក្រោម៖