កម្សាន្ត៖ ជឿជាក់ថា ប្រិយមិត្តជាច្រើន ប្រាកដជាចង់ដឹងពីរបៀបធ្វើនំខេក រសជាតិផ្លែឈើដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់ ជាពិសេស អ្នកដែលចូលចិត្តញ៉ាំនំខេកតែម្ដង ដែលមានបំណងចង់ធ្វើទុកញ៉ាំនៅឯគេហដ្ឋានអាចមើលពីររបៀបធ្វើនំខេករសជាតិផ្លែឈើទាំង ៦ មុខ ខាងក្រោមនេះ ផងដែរ ខណៈពេលអ្នកមានការទំនេរពីការងារ ឬការសិក្សា ក្នុងអំឡុងពេលនេះ៖
១. នំខេករសជាតិផ្លែប៉ែស (PeachFruit Cake)
គ្រាន់តែឃើញរូបភាពក៏ដឹងថាឆ្ងាញ់ទៅហើយជាពិសេស ថែមទាំងមានពណ៌ផ្កាឈុកដ៏ស្រស់ស្អាត ទាក់ទាញអ្នកដែលមានចំណង់ចំណូលចិត្តទៅលើផ្លែប៉ែសយ៉ាងខ្លាំង។
ខាងក្រោមនេះជារបៀបធ្វើនំខេករសជាតិផ្លែប៉ែស៖
២. នំខេករសជាតិត្រសក់ស្រូវ (MelonFruit Cake)
នំខេករសជាតិត្រសក់ស្រូវកំពុងតែទទួលបានចំណាប់អារម្មណ៍យ៉ាងច្រើន ពីអ្នកដែលចូលចិត្តរសជាតិត្រសក់ស្រូវ ជាពិសេសសម្រាប់ប្រភេទនំខេកនេះ គឺមិនចាំបាច់ដុតចម្អិននោះទេ ។
ខាងក្រោមនេះជារបៀបធ្វើនំខេករសជាតិត្រសក់ស្រូវ៖
៣. នំខេករសជាតិស្រ្តបឺរី (StrawberryFruit Cake)
នេះគឺជាប្រភេទនំខេករសជាតិផ្លែឈើដ៏ពេញនិយមពីព្រោះផ្លែឈើមួយនេះ មានទាំងរសជាតិផ្អែម និងជូរ ជាពិសេសងាយស្រួកក្នុងការតុបតែងដែលមើលទៅរឹតតែមានភាពទាក់ទាញខ្លាំងឡើង។
ខាងក្រោមនេះជារបៀបធ្វើនំខេករសជាតិស្រ្តបឺរី៖
៤. នំខេករសជាតិផ្លែឪឡឹក (WatermelonFruit Cake)
ពេលបានឃើញរូបភាពហើយ ក៏មានអារម្មណ៍ថាចង់ញ៉ាំយ៉ាងខ្លាំង ដោយសារតែមើលទៅពិតជាមានការតុបតែងបានយ៉ាងល្អ ម៉្យាងវិញទៀត ប្រភេទនំខេកនេះមិនត្រូវការប្រើផ្លែឪឡឹកស្រស់ទេ តែអាចប្រើទឹកផ្លែឈើឪឡឹក គឺបានហើយ។
ខាងក្រោមនេះជារបៀបធ្វើនំខេករសជាតិផ្លែឪឡឹក៖
៥. នំខេករសជាតិផ្លែស្វាយ (Mango Fruit Cake)
អាចនិយាយបានថា រសជាតិផ្លែស្វាយគឺជារសជាតិដ៏ពេញនិយម ដែលមនុស្សទូទៅភាគច្រើនសុទ្ថតែចូលចិត្ត ដូចនេះហើយកុំឲ្យរំលងរៀនធ្វើ នំខេករសជាតិផ្លែស្វាយទាំងអស់គ្នា៖
ខាងក្រោមនេះជារបៀបធ្វើនំខេករសជាតិផ្លែស្វាយ៖
៦. នំខេករសជាតិផ្លែស្រកានាគ (Dragon Fruit Cake)
នេះគឺជាប្រភេទ នំខេកដ៏ភ្ញាក់ផ្អើលមួយព្រោះភាគច្រើន មិនសូវមានអ្នកណា ធ្វើនំខេករសជាតិបែបនេះនោះទេ តែបើចង់ដឹងថាតើប្រភេទនំខេកនេះ មានរសជាតិបែបណានោះ អាចសាកល្បងធ្វើញ៉ាំ នៅផ្ទះបាន។
ខាងក្រោមនេះជារបៀបធ្វើនំខេករសជាតិផ្លែស្រកានាគ៖